es ca

Per a la millora de la productivitat de l'empresa

 

Ergonomia i la Psicosociologia són les disciplines preventives que adapten els llocs de treball als treballadors, per la millora de la productivitat global de l'empresa.

Els nostres tècnics utilitzaran tècniques preventives específiques que tenen com a objectiu l’adaptació del lloc de treball a la persona mitjançant els aspectes físics, psíquics, socials i culturals.

Analitzem els seus llocs de treball tant des del punt de vista ergonòmic com del psicosociològic a fi de dissenyar-los a la mida dels treballadors.


En l'ERGONOMIA:

 • Estudi i avaluació dels factors de risc de la càrrega física. Disseny de llocs de treball (ergonomia dimensional i moviments repetitius)

En la PSICOSOCIOLOGIA:

 1. Avaluació de riscos.
  • Avaluació tendeix a identificar factors de risc.
  • Dins de la avaluació dels riscos laborals que es realitza en el centre de treball s’ha de tenir en compte les riscos psicosocials, determinant si són o no rellevants.
  • És responsabilitat de l’empresari (en empreses privades) o de la administració respecte al personal al seu servei.
 2. Si la avaluació hagués detectat riscos, s’han de proposar mesures preventives per eliminar-los o minimitzar-los.

Aquest tipus de mesures han d’anar relacionades amb els factors de riscos detectats:

 • Estils de direcció adequades.
 • Formes de comunicació aclaridores, evitant la ambigüitat de rol o el conflicte de rol.
 • Protocols d’actuació per possibles agressions, assetjament sexual, etc.
 • Adequació de la carrega de treball, mesures de conciliació de la vida laboral, etc.
 1. Formació adequada.

La formació dels treballadors en els riscos laborals, a més de ser un dret recollit en l’article 19 de la -ley de prevención de riesgos laborales (LPRL)-, és un factor modulador de la incidència dels riscos psicosocials que es pot patir per part dels treballadors/es, i així conèixer els riscos i la forma de fer davant aquesta situació.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si desitja continuar navegant cal que accepti prèviament la nostra política de cookies. Més informació en política de cookies