es ca
900 929 000 (Gratuït)

Informe i control d'atmòsferes explosives

 

Per a donar compliment amb els preceptes específics del Reial decret 681/2003, de 12 de juny, que regula la protecció de la salut i la seguretat laboral davant els riscos derivats d'atmosferes explosives en el lloc de treball, s'ha de disposar d'un informe específic i, per tant, un control de les atmosferes explosives. Aquest informe-control pot ser requerit amb data anterior a qualsevol control de l'autoritat laboral i ha de ser actualitzat i ajustat a les instal·lacions actuals.

En aquest Reial decret es contemplen una sèrie d'obligacions de l'empresari per tal de prevenir les explosions i de protegir als treballadors enfront d'aquestes. L'empresari ha de prendre diferents mesures de caràcter tècnic o organitzatiu -sempre d'acord amb els principis bàsics que han d'inspirar l'acció preventiva- que es combinaran o completaran, quan sigui necessari, amb mesures contra la propagació de les explosions. Tanmateix s'hauran de prendre mesures de caràcter específic consistents en l'obligació d'avaluar els riscos d'explosió, així com la de coordinar quan en un mateix lloc de treball hi hagi treballadors de diverses empreses, a més de l'obligació d'elaborar un document de protecció contra explosions i de classificar per zones les àrees on es puguin formar atmosferes explosives. Aquestes mesures s'han de revisar periòdicament.

SPASS, és una empresa 100% privada, especialitzada i acreditada per l'autoritat laboral en prevenció de Riscos Laborals i que treballa per a tot tipus d'entitats (públiques i privades) des de l'any 2000 amb un equip d'unes 80 persones: tècnics en prevenció homologats (enginyers, químics, biòlegs ...), metges del treball, DUE d'empresa i una secció de tècnics especialistes en atmosferes explosives.

Les empreses que dins de la seva activitat tinguin riscos derivats d'atmosferes explosives tenen l'obligació de seguir els preceptes específics del Reial decret 681/2003 -de protecció de la salut i la seguretat dels treballadors exposats als riscos derivats de les atmosferes explosives en el lloc de treball- que preveu una sèrie d'obligacions per a l'empresari per tal de prevenir les explosions i de protegir els treballadors. L'empresari ha de prendre diferents mesures de caràcter tècnic i organitzatiu que es combinaran i/o completaran amb mesures contra la propagació de les explosions.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si desitja continuar navegant cal que accepti prèviament la nostra política de cookies. Més informació en política de cookies